Šta to jedu hrvatski studenti: Internetom kruže slike crva u hrani…

2 min. čitanja

Hrvatski Index.hr je primio više fotografija koje su, kako tvrde pošiljatelji, snimljene u menzi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu.

Fotografije cijelo jutro kruže društvenim mrežama. Na njima se vide crvi i vlasi kose u hrani.


image

Fotografija hrane iz studentske menze/ Index.hr/


image

Index.hr/


image

Index.hr/

Studenti se u jednoj studentskoj Facebook grupi, gdje se također dijele ove slike, žale da je stanje postalo nepodnošljivo i ističu kako je to uobičajena praksa. Osim loše prehrane, žale se i na grijanje, pranje odjeće, cijenu smještaja…

– Porcije, ponuda i kvaliteta hrane u menzama na Savi su upitni, napisao je jedan student, prenosi Index.hr, koji je tim pvoodom i poslao upite na više studentskih menza i Studentskom centru u Zagrebu.

Nedugo nakon upita, odgovor je stigao od direktora Studentskog centra Zagreb, kazavši kako je pokrenut vanredni inspekcijski nadzor.

– Molim studente koji su od osoblja SC-a Zagreb posluženi s namirnicama na slici da mi jave na kojoj liniji samoposluživanja su konzumirali kako bih mogao utvrditi tko je od osoblja slagao porcije. Također molim informaciju jesu li se studenti odmah žalili osoblju ili odgovornim osobama u restoranu SC-a na Savi, ako su se žalili u koje vrijeme i kome. Osoblje SC-a obavijestilo me da su na društvenim mrežama SD Stjepan Radić objavljene slike jela koje ste mi dostavili te sam odmah naložio izvanredni inspekcijski nadzor u restoranu SC-a u SD Stjepan Radić s naglaskom na sljedeće:

Provjeriti jesu li se studenti danas žalili osoblju restorana

Provjeriti tko je slagao porciju i posluživao navedene namirnice

Kontaktirali smo odmah šefa kuhinje iz prve smjene

Evidentirati tko je pripremao smjesu za pohanu svinjetinu

Evidentirati i uzrokovati pohanu svinjetinu i pečenu piletinu

Evidentirati podatke o kuharima koji su pekli piletinu i pohali svinjetinu

Uzorkovati sve namirnice, trag sljedivosti i deklaracije, koje su korištene za pripremu i termičku obradu navedenih jela. Odmah po primitku službenih zapisnika iste ću vam dostaviti i obavijestiti javnost, kazao je Bošnjak za Index.hr.

Podijeli ovaj članak