Srbija: Naša ambasada u Kijevu privremeno je zatvorena u martu

1 min. čitanja

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su namjeravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije saopćilo je da je Ambasada Srbije u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine, privremeno zatvorena u martu i da od tada nije došlo do promjene.

Na Twitter nalogu, iz Ministarstva su se danas oglasili saopćenjem povodom vijesti u pojedinim medijima da je “ambasada Srbije u Kijevu privremeno zatvorena”.

“Podsjećamo da je danas (jučer, op.pr) objavljena vijest u pojedinim medijima da je Ambasada Republike Srbije u Ukrajini privremeno zatvorena, od marta i od tada nije bilo promjene”, saopćeno je.

Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su namjeravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje.

Podijeli ovaj članak