Splićanina razbjesnili rezultati izbora u BiH, pa nasrnuo na suprugu i kćerku: Ženi razbio glavu stolicom, davio ih…

3 min. čitanja

Županijski sud u Splitu je odredio jednomjesečni istražni zatvor 56-godišnjem pomorcu iz Splita koji je u nedjelju suprugu izudarao stolicom te šakom udario svoju kćer.

Prema neslužbenim informacijama Slobodne Dalmacije, Splićanin se pod utjecajem alkohola iživcirao prateći tijek izbora u BiH na televiziji.

Muškarac je uhićen pod sumnjom na to da je posljednje dvije godine psihički zlostavljao suprugu i kćer tako što ih je nazivao pogrdnim imenima zbog toga što mu žena ima srpsko-bošnjačko podrijetlo.

Legao na ženu i jastuk joj pritisnuo na glavu

Sve je kulminiralo u nedjelju u 17 sati nakon ručka kada je vidno pijani 56-godišnjak bez povoda počeo psovati suprugu zbog njezinog podrijetla.

Kako bi izbjegla fizički napad, žena je situaciju pokušala okrenuti na šalu, ali je nasilnik uzeo jastuk i njime je udario. Potom je sa svojih 110 kilograma težine legao na ženu te joj jastuk stavio na glavu. Pritiskao ju je i vrijeđao. 

Suprugu dva puta udario stolicom, kćer udario šakom

Tada je njihova punoljetna kći izašla iz sobe i vikala na oca da pusti majku. Prema policijskom izvješću, to je ženi spasilo život jer ju je suprug mogao ugušiti. Nasilnik je tada krenuo prema kćeri, majka je stala između njih, a on je zbog alkoholiziranog stanja izgubio ravnotežu i pao, piše Slobodna Dalmacija. 

Nakon što ga je kći pokušala smiriti, otac ju je uhvatio za vrat. Majka ga je povlačila, što ga je kratko omelo, no onda je kćer udario šakom u čeljust. Supruga ga je tada polila vodom, on se okrenuo prema njoj, spotaknuo se i pao te je udario glavom. Potekla je krv, što ga je dodatno razbjesnilo.

Suprugu je gurnuo na pod, uzeo stolicu i njome dva puta udario ženu. Prvi udarac je dobila u ruku, a drugi joj je razbio glavu. Majka i kći uspjele su nekako pobjeći iz stana i nazvati policiju. Policija je odmah uhitila 56-godišnjaka, a žena je prevezena na hitnu pomoć, gdje je išla na šivanje rane. 

Muškarac je u istražnom zatvoru na Bilicama završio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela, piše Slobodna Dalmacija.

Podijeli ovaj članak