Rada Trajković: Bezumni napad na djecu na Badnje veče “obradovao” je neke i u Beogradu…

2 min. čitanja

Rada Trajković, predsjednica Evropskog pokreta Srba i novoimenovana savjetnica ministra u kosovskoj vladi Nenada Rašića, komentirala je reakciju iz Beograda i Prištine nakon napada na djecu na Kosovu.

“Bezumni napad na djecu na Badnje veče “obradovao” je neke i u Beogradu i u Prištini. Iste one koji su Kosovo htjeli da dijele i koji su zajedno podrivali istragu Oliverovog ubistva. Etničke tenzije njima odgovaraju: lakše se tako funkcioniše. A smeta im i brza reakcija policije”, poručila je Trajković.

“A srpska opozicija i dalje nije naučila lekciju iz skore prošlosti. I dalje tjera vodu na vodenicu onima koji cinično manipulišu našim stradanjem. Dok roditelji malog Stefana govore bez teških riječi, znajući da je budućnost njihovog djeteta na Kosovu, iz Beograda priče o mržnji”, poručila je dalje Trajković.

Ranjavanje dječaka srpske nacionalnosti na Badnji dan kod Štrpca osudio je i dio opozicije u Srbiji. Oni taj incident vide kao odraz politike kosovskog premijera i pokazatelj do čega dovodi stalno podizanje tenzija i izazivanje konflikata. Kurtijevu osudu napada vide kao pokušaj da se “zabašuri stvar, te ga pozivaju na odgovornost.

– Kada predstavnik tvojih snaga reda puca na djecu samo zato što su Srbi, onda je to i tvoja odgovornost! To je odraz tvoje politike koju si mu sipao u glavu dok si mu davao oružje u ruke. A ti bi s tom politikom u Savjet Evrope!, poručio je predsjednik pokreta “Srbija – Centar” (SRCE), Zdravko Ponoš.

U međuvremenu je majka dječaka Stefana Stojanovića koji je sa još jednim mladićem ranjen kod Štrpca, Zorica Stojanović izjavila je da su oni povrijeđeni kada ih je pogodio rikošet. Kazala je i to da nije pucano u njih

Podijeli ovaj članak