Preminuo jedan od osnivača HDZ-a: Rodom je iz Tomislavgrada, izgubio je bitku s teškom bolesti

2 min. čitanja

U Zagrebu je u petak preminuo Ante Baković (55), jedan od utemeljitelja HDZ-a. Baković, koji je bio i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, izgubio je bitku s teškom, zloćudnom bolesti koju je vodio posljednjih nekoliko godina, prenijeli su hrvatski mediji. 

Ante Baković bio je poduzetnik, višestruko odlikovani oficir iz Domovinskog rata, sportski djelatnik i zaljubljenik u odbojku. Rođen je 14. maja 1967. godine u Tomislavgradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a 1986. godine dolazi u Zagreb gdje je 1991. godine diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti.

Bio je jedan od utemeljitelja HDZ-a. 

Vijest je objavio HDZ na svojim stranicama, a premijer Hrvatske Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji.

“Poštovana obitelji, s velikim žaljenjem primio sam vijest o preranom odlasku našeg Ante, kojeg sam izuzetno cijenio. Kao utemeljitelj HDZ-a, koji je dobro poznavao prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i s njim surađivao, uvijek se čvrsto zauzimao za vrijednosti naše stranke te boljitak Hrvatske i hrvatskog naroda u BIH.

Bio je istinski domoljub, čovjek velikog srca i duše, kojeg optimizam nije napuštao ni u najtežim danima. U ovim teškim trenucima za vašu obitelj, molim vas primite iskrenu sućut u ime HDZ-a i moje osobno”, rekao je Plenković.

“Kao predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza neumorno je radio na razvoju hrvatske odbojke i sporta u cijelosti, kao i stvaranju kvalitetnijih uvjeta hrvatskim odbojkašicama i odbojkašima”, dodao je Plenković.

Podijeli ovaj članak