Prava sapunica u susjedstvu, a u glavnoj ulozi svećenik: Uhvaćen na djelu, slao neprimjerene poruke…

2 min. čitanja

Velečasni je proteklih dana glavna tema u mjestu Sikirevci u Hrvatskoj, s druge strane bh. granice. Kako tvrdi gospodin Ivan – velečasni se neprimjereno dopisivao i s njegovom suprugom.

“Dogodilo se to da sam počeo sumnjati da se moja supruga dopisuje s nekim, ubrzo sam saznao tko je to. to je bio naš župnik. Flertovali su. Krivi su oboje i on i moja supruga, ali mislim da je on više kriv jer je on moralna vertikala u selu i nije se smio petljati u to. i zato sam ja objavio javno, linčovao svoju obitelj i svoju suprugu i sebe zato što smatram da takav čovjek ne smije odgajati moje dijete, ni dijete moga susjeda ni bilo koje dijete”, kaže za RTL Ivan Lepan iz Sikirevaca.

I ne samo to, drugi mještani pričaju kako župnik voli ne samo žene nego i novac. Gospodin Mirko je bio župni vijećnik prije nego li ga je velečasni otpustio.

“Mogu reći ono što zna… prvo što nam je odmah bilo čudno proračun župe u prvoj godini njegovog poslovanja da je župa potrošila 536 tisuća kuna, nije nam dao račune samo su bili troškovi kuhinje, tepiha, grijanja, namještaja, građevinski radovi nikakvi nisu izvođeni”, kaže Mirko Sičanica iz Sikirevaca.

U njihovoj župi je već godinama, ali sugovornici RTL-a kažu da im je sada dosta. Neki vjernici su ljuti i na gospodina Ivana jer je javno prozvao župnika.

“Svi mene linčuju, ja sam spreman, ja sam bio kod biskupa. Biskup me saslušao, priznao je da je bio prije mene i da mu je rekao da je to bila istina samo da nije istina da je spavao s njom”, kaže Ivan Lepan iz Sikirevaca.

Podijeli ovaj članak