Poznato kome George Soros ostavlja svoje 25 milijardi dolara vrijedno carstvo

2 min. ─Źitanja

Milijarder i filantrop┬áGeorge Soros┬áprepustio je vodstvo svog 25 milijardi dolara vrijednog carstva svom 37-godi┼ínjem sinu. Alexander Soros izabran je za predsjednika Zaklade Otvoreno dru┼ítvo, ─Źime je postao ─Źelnik jedne od najbogatijih filantropskih institucija na svijetu.

U intervjuu za The Wall Street Journal,┬áAlexander Soros┬áje signalizirao da ─çe zaklada Otvoreno dru┼ítvo imati zna─Źajnu ulogu u nadolaze─çim ameri─Źkim predsjedni─Źkim izborima 2024. godine.

Sebe je opisao kao “politi─Źnijeg” od svog oca i ustvrdio da je zabrinut zbog mogu─çnosti da se┬áDonald Trump┬ávrati u Bijelu ku─çu.

George Soros je, podsjetimo, jedan od najve─çih politi─Źkih donatora ameri─Źke Demokratske stranke. Alexander Soros se nedavno sastao s du┼żnosnicima┬áBidenove┬áadministracije, kao i┬áChuckom Schumerom, vo─Ĺom ve─çine u Senatu, te kanadskim premijerom┬áJustinom Trudeauom. Njegovo je imenovanje, spomenimo i to, na spomenutu funkciju stiglo kao poprili─Źan ┼íok.

U pro┼ílosti je George Soros izri─Źito tvrdio da ne ┼żeli da se njegova zaklada prenese na jedno od njegovo petero djece “zbog na─Źela”. Sada je, to je potpuno jasno, promijenio pri─Źu.

Zaklada Otvoreno društvo godišnje daje oko 1,5 milijardi dolara skupinama za ljudska prava, civilnom društvu te, kako tvrde, izgradnji demokratije.

George Soros, 92, is handing over his empire to son Alexander. Soros once said he did not want his Open Society Foundations to be taken over by one of his five children https://t.co/wPoFXyfkHg pic.twitter.com/gnHnYWEfwe

ÔÇö Reuters (@Reuters) June 12, 2023

Podijeli ovaj ─Źlanak