Potpredsjednica Vlade Srbije: Razmišljamo o uvođenju sankcija Rusiji jer smo na putu ka…

2 min. čitanja

Potpredsjednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija treba razmišljati o uvođenju sankcija Rusiji, imajući u vidu da se ta zemlja nalazi na putu ka članstvu u EU.

Mihajlović je navela da je saglasna sa svim što kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i da u Vladi i u stranci razgovaraju o svemu.

Imam intelektualnu slobodu i spremna sam da ispričam sve što mislim i da položim račune i odgovaram i za dobre i za loše stvari – navela je Mihajlović.

Kako je poručila, Srbija je na putu ka EU, potpisali su sporazum o pridruživanju i sve reforme, zakone u svim resorima, treba da donose i usklađuju sa EU.

Ona je ponovila da je Srbija glasala za rezolucije u UN kojima se osuđuje rat, ali da za razliku od svih zemalja Evrope, ne računajući Bjelorusiju, Srbija jedina nije uvela sankcije.

U situaciji kada se dešava da na teritoriji Ukrajine ginu civili, djeca, žene i stari, mislim da je vrijeme da razmišljamo o sljedećoj fazi i da razmislimo o tome da i mi uvedemo sankcije, jer ako je cijela Evropa solidarna, onda treba i mi da budemo dio Evrope i u tom smislu – poručila je Mihajlović.

Podijeli ovaj članak