Potonula jahta kod Vela Luke usljed požara

2 min. čitanja

U blizini Vela Luke u hrvatskom Jadranu izbio je požar na jahti koja je, usljed velikih oštećenja, potpuno potonula na dubinu od 70 metara, a fotografije su podijelili i vatrogasci iz Smokvice.

Srećom, niko od četiri osobe koje su se nalazile na jahti nije povrijeđen.

Ova pomorska nezgoda se desila jučer poslijepodne, a danas je o njoj izvijestilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske.

– Pomorska nesreća motorne jahte dogodila se u Korčulanskom kanalu, između otoka Korčule, Hvara i Visa, kamo je odmah po dojavi, zbog blizine, angažirana spasilačka brodica iz sastava Lučke ispostave Lastovo, te vatrogasci iz Smokvice, koji su na mjesto nesreće doplovili vatrogasnom brodicom i započeli s gašenjem opožarene jahte. No s obzirom na oštećenja od požara jahta je u potpunosti potonula na dubinu od oko 70 metara. O događaju je obaviještena i Pomorska policija Vela Luka – saopćili su iz reosrnog ministarstva.

(FOTO: DVD Smokvica)

Vlasnik jahte je prijavio požar u potpalublju te obavijestio Središnjicu o izvršenoj evakuaciji svih članova posade na pomoćnu brodicu.

Četvero brodolomaca po dolasku u Vela Luku dali su iskaz službenicima velolučke Ispostave u okviru uviđaja o uzrocima ove pomorske nesreće. Na osnovu iskaza, službenici Lučke ispostave Vela Luka kao vjerovatni uzrok potonuća naveli su požar u pogonskom postrojenju motorne jahte, što je za posljedicu dovelo do potpunog potonuća plovila.

Na mjestu potonuća, osim plutajućih ostataka s potonule olupin,e nije uočeno značajnije površinsko onečišćenje mora.

Podijeli ovaj članak