Portparol SNSD-a: Dodik je novi predsjednik, odstupanje u odnosu na preliminarne rezultate 0,9 posto

1 min. čitanja

Prema podacima koje dobijamo od naših posmatrača iz Glavnog centra za brojanje iz CIK-a, pokazuju da je trenutno prebrojano nešto više od 200.000 glasačkih listića, što iznosi preko 31 odsto od ukupnog broja svih glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Promjena koja je zabilježena u odnosu na preliminarne rezultate iznosi 0,9 odsto, dakle manje od jedan odsto je promjena utvrđena trenutno kontrolnim ponovnim brojanjem koje je nezakonito – rekao je Kovačević na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je istakao da to “jasno ukazuje da neće doći do bilo kakve promjene i da će novi predsjednik Republike Srpske biti Milorad Dodik”.

Kovačević je naveo da je na 27 biračkih mjesta u Banjaluci i sedam u Bijeljini, Dodik dobio više glasova na kontrolnom prebrojavanju u odnosu na preliminarne rezultate.

Kovačević je dodao da se u određenim medijima pojavilo mnogo dezinformacija i da poredstavnici opozicionih stranaka, kako je rekao, nastavljaju sa kompletnom igrarijom, šaradom i cirkusom koji su počeli prije početka izborne kampanje, prenosi RTRS.

Podijeli ovaj članak