Policija objavila detalje smrti čovjeka u Rijeci: Stradao pod autom u bujici

5 min. čitanja

Sinoć je Rijeku oko 19 sati zadesilo olujno nevrijeme te je uslijed velike količine kiše došlo do poplava i bujica vode koje su blokirale promet i poplavile više objekata.

Detalji smrti čovjeka koji je stradao pod autom u bujici

Prilikom reguliranja saobraćaja u centru Rijeke, oko 21:10, između Ulice Franje Račkog i područja Školjića, policijski službenici su u bujici vode uočili tijelo osobe što se nalazilo ispod zaustavljenog privatnog vozila, koje se zbog siline vode nije moglo kretati.

Pronađena muška osoba nije davala znakove života te je po pregledu liječnika Hitne medicinske pomoći nakon proglašenja smrti tijelo osobe prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, gdje će se utvrditi identitet i tačan uzrok smrti, objavili su iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Dodaju kako i dalje utvrđuju sve okolnosti ovog događaja.

O smrti čovjeka se oglasio i riječki gradonačelnik

“Nažalost, izgubljen je sinoć jedan život. Sućut obitelji tragično poginulog u jučerašnjem nevremenu…Što se trenutne situacije tiče, stanje je normalizirano, voda se povukla, promet se odvija bez većih smetnji”, rekao je gadonačelnik Rijeke Marko Filipović, prenosi Fiuman. 

Osvrnuo se na burnu večer i noć.

“Teška noć je iza nas. Želim zahvaliti službama koje su zaista odradile lavovski posao. Bio sam sinoć s vatrogascima, njihova brza reakcija bila je ključna, tu su i djelatnici VIK-a, kao i brojni građani koji su priskočili u pomoć…Što se štete tiče, moći ću biti precizniji nakon sastanka koji je u tijeku. Mogu samo reći da štete ima i već se radi na sanaciji.Još jednom, veliko hvala svima koji su večer i noć proveli na terenu. Pala je ogromna količina kiše u kratko vrijeme, riječ je o izvanrednoj situaciji kakva se ne pamti”, poručio je Filipović.

Poplavile zgrade policije, Rektorata, gimnazije, škole. Poplave i u trgovinama, kafićima, stanovima…

Inače, sinoćnje obilno kišno nevrijeme poplavilo je niz objekata u centru Rijeke.

Na terenu su osim policijskih službenika bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, radnici civilne zaštite i Hitne medicinske pomoći, kao i drugi kojima je nadležnost postupanja u ovakvim situacijama, prenosi Index.hr

U nekim školama danas nema nastave

Župan Zlatko Komadina jutros je održao sastanak s gradonačelnikom Rijeke Filipovićem i žurnim službama Grada, a potom će sa saradnicima obići županijske ustanove u centru Rijeke. Zamjenik župana Petar Mamula u obilasku je poplavljenih područja u Gorskom kotaru.

Primorsko-goranska županije izvijestila je da se u svim srednjim školama na području županije nastava odvija regularno.

U Građevinskoj školi i Gimnaziji Andrije Morovičića u Rijeci voda je prodrla u podrume i curila s oštećenog krova.

U zgradi Osnovne škole Čavle voda je prodrla u prizemlje, a učenici prvog razreda neće danas imati nastavu, ali imaju osiguran boravak.

U školi u Brodu na Kupi danas nema nastave jer su poplavljene prilazne ceste.

Evakuirali djecu iz poplavljene igraonice

Vatrogasci su iz poplavljene riječke igraonice evakuirali djecu budući da je voda počela naglo prodirati. Također, urušio se krov zgrade Rektorata te je poplavljena unutrašnjost, a tako je i u zgradi osnovne škole u Čavlima. 

Vatrogasne ekipe su na terenu i rade po prioritetima te se tokom dana nastavlja s vatrogasnim intervencijama po dojavama građana, kaže Šćulac. 

Zapovjednik riječke Javne vatrogasne postrojbe Hinko Mance rekao je da se Rijeka u večernjim satima pretvorila u jezero, osobito njeni niži dijelovi, a na saobraćajnicama je bilo i po pola metra vode.

“Najviše je intervencija zabilježeno na cestama gdje su vozila ostala u vodi, pa smo morali izvlačiti vozila i ljude. I sada su u toku intervencije ispumpavanja objekata, a sve raspoložive vatrogasne snage ostaju do daljnjeg na terenu”, izvijestio je Mance. 

U vatrogasnim intervencijama učestvovala su javna vatrogasna jedinica Rijeka i DVD-ovi s riječkog područja: “Sušak” Rijeka, Drenova, Čavle i Jelenje. 

Više tehničkih intervencija vatrogasaca zbog nevremena bilo je i na području Istre, gdje su uklanjali stabla i granje i ispumpavali vodu.

Podijeli ovaj članak