Panika na aerodromu: Srbijanski turisti “zaglavljeni” u Istanbulu

2 min. čitanja

Na aerodromu u Istanbulu, navodno je zaglavljeno oko 30 turista iz Srbije, zbog otkazivanja leta za Beograd.Ā Turisti su alarmirali medije u Srbiji, jer im se, navodno, turistička agencija Balkan Fun ne javlja.

U pitanju je avio-kompanija Pegasus AirlinesĀ koja je trebalo da sprovede let sa istanbulskog aerodroma Sabiha Gokcen, dok je na aerodrom Nikola Tesla avion trebalo da sleti u 10 sati i 50 minuta po srednjoevropskom vremenu.

Konzulica Srbije u Istanbulu Ivana PejovićĀ izjavila jeĀ da je na azijskoj strani na kojoj je i aerodrom Sabiha GokcenĀ gusta magla i prema navodima iz avio-kompanije Pegasus Airlines,Ā koju je kontaktirala, let zato otkazan kao i mnogi drugi s ovog aerodroma.

– Letova viÅ”e danas s ovog aerodroma neće biti, a večeras oko 19 sati trebalo bi da imaju vremensku prognozu za sutra i na osnovu meteoroloÅ”kih uslova će znati znaju da li će eventualno i kada poletjeti. Svi putnici, kako je i uobičajena procedura, biće smjeÅ”teni u hotel do leta za Beograd – izjavila je za Kurir Pejović.

Na siteu beogradskog aerodrama stoji obavjeÅ”tenje da je let PC 371 otkazan. Također, prema planu putovanja agencije Balkan Fun, povratak turista iz Istanbula je bio planiran danaÅ”njim letom.

Iz Balkan FunĀ agencije nisu odgovorili na telefonske pozive, piče Blic.

Podijeli ovaj članak