Otac i dvogodišnji sin popili solnu kiselinu: Dječak završio na intenzivnoj, muškarac životno ugrožen

1 min. čitanja

Otac i njegov dvogodišnji sin otrovali su se jučer u Pirotu solnom kiselinom pod nerazjašnjenim okolnostima, nakon čega su prebačeni u Kliničko-bolnički centar Niš, javljaju srbijanski mediji.

Otac je u životnoj opasnosti, dok je dijete stabilno i nije životno ugroženo, navodi Politika prenoseći Tanjug.

– Pacijent M. J., rođen 1995. godine, hospitaliziran je na Odjelu intenzivne njege Klinike za endrokrinologiju UKC Niš.

Primljen je sa teškim korozivnim promjenama jednjaka i želuca, izazvanim ispijanjem solne kiseline. Napravljene su sve dijagnostičke procedure te je primio svu terapiju po protokolu. Trenutno je stabilnih vitalnih parametara, svjestan, ali zbog stupnja i vrste ozljeda, smatra se da je u životno ugroženom stanju – rekli su iz bolnice u Nišu za Blic.

Njegov dvogodišnji sin je zbrinut na Odjelu intenzivne njege Klinike za pedijatriju UKC (Univerzitetski klinički centar) Niš, gdje čitav tim doktora konstantno prati njegovo zdravstveno stanje.

– Dječak je trenutno vitalno stabilnih parametara te je primio svu terapiju po protokolu. Zbog specifičnosti ozljeda-opekotina i korozivnih promjena kože lica i usta, doktori će sljedećih dana odlučivati o daljnjim postupcima i toku liječenja – rekli su iz UKC-a Niš za Blic.

Podijeli ovaj članak