Oglasio se Vulin: Srbijanske službe prate situaciju u zemlji, regionu i na istoku Evrope

1 min. čitanja

Srpske službe bezbjednosti intenzivno prate sva dešavanja u zemlji, regionu i na istoku Evrope i preduzimaju sve mjere neophodne za očuvanje stabilnosti Srbije, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Zaista sam zahvalan svim pripadnicima službi bezbjednosti koji požrtvovanim i marljivim radom čuvaju i štite svoju državu i njen teritorijalni integritet i suverenitet, baš kao i njen narod, rekao je Vulin na sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje i borbu protiv terorizma.

Vulinu su tom prilikom predočene mjere preduzete u prethodnom periodu na očuvanju mira i stabilnosti države i predstavljeni rezultati zajedničkog rada svih relevantnih službi i uprava i Tužilaštva za organizovani kriminal, saopšteno je iz MUP Srbije.

Na sastanku je bilo riječi i o energetskoj bezbjednosti, a Vulin je naveo da su srpske službe bezbjednosti posebno posvećene radu na zaštiti energetskog sektora Srbije.

Sjednici su prisustvovali predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, Bezbednosno-informativne agencije (BIA), Vojnoobaveštajne agencije (VOA), Vojnobezbednosne agencije (VBA), Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva finansija, Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i ZTP, kao i Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije.

 

 

Podijeli ovaj članak