Novo nevrijeme poharalo Sloveniju, u dijelovima Hrvatske grad veličine oraha

2 min. čitanja

Sjeverne dijelove Slovenije u večernjim je satima ponovno zahvatilo jako nevrijeme praćeno snažnim vjetrom, a ponegdje je bilo i grada, javljaju vodeći slovenski mediji. Ovo je četvrti dan zaredom kako širom Slovenije bjesni nevrijeme. 

Nakon što je protutnjalo Slovenijom, olujni oblaci krenuli su prema Hrvatskoj. 

Nevrijeme je stiglo u Zagorje. Crni, gusti oblaci s grmljavinom zahvatili su najprije kumrovečki i klanječki kraj, a čitatelji javljaju i kako je u Klanjcu i Kraljevcu na Sutli padao grad, veličine oraha, no nije bio jako gust, piše Zagorje.com.

Ostatak županije prošao je bez većih posljedica, uz malo vjetra i ponešto kiše.

Čitatelji Jutarnjeg javljaju da se nebo iznad Zaprešića naoblačilo i da puše jak vjetar.

Portal Meteoinfo javlja da se između Velenja i Celja stvorila veća istosmjerna olujna ćelija koja se uz jak vjetar kreće prema Kozjanskom. Iz Celja javljaju o gradu veličine jajeta te nevremenu koje je srušilo mnoga stabla i električne stubove.

Prognostičari u Sloveniji najavljuju da je u idućih nekoliko sati može očekivati još jakog nevremena, posebno na sjeveroistoku Slovenije, ali da neće imati silinu jučerašnje oluje.

– Nevrijeme će zahvatiti samo manja područja i putovat će kraće nego što je to bio slučaj jučer, navodi se u prognozi za idućih nekoliko sati.

Večeras je i na pola sata dio Zagreba ostao bez ulične rasvjete.

– U nekim djelovima grada zbog nevremena došlo je do određenih smetnji u signalu – kazali su kratko iz Grada Zagreba za Index.hr.

Za sjeveroistočnu i sjeverozapadnu Sloveniju izdano je narandžasto upozorenje.

Portal Neurje.si objavio je fotografiju ogromnih oblaka u regiji Prlekija koja se nalazi u blizini granice s Hrvatskom.

– Iznimno jaka superćelija koja može izazvati grad putuje prema Prlekiji. Budite oprezni! – upozorili su na Facebooku.

Podijeli ovaj članak