Nesreća za nesrećom: Pala dizalica teška 50 tona koja je u Srbiji uklanjala cisterne s amonijakom

2 min. čitanja

Dizalica teška 50 tona bugarske kompanije koja je poslata u ispomoć u Srbiju zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom kod Pirota, iskliznula je iz privremene pruge koja je sagrađena radi pretakanja i povlačenja cisterni sa amonijakom na sigurno.

Tokom ovog incidenta na sreću nije bilo povrijeđenih osoba a iz jedne od cisterni došlo je ponovo do manjeg izlijevanja amonijaka koji nije ugrozio radnike.

Incident se dogodio 7. januara što je potvrdio koordinator Kriznog štaba u Pirotu Sreten Savov.

Istina je da je došlo do incidenta ali nama je najvažnije da povrijeđenih radnika i nadzornika nije bilo niti je prevrtanje dizalice ugrozilo stanovništvo i životnu sredinu.

Da li je bilo dodatnog izlivanja amonijaka ne možemo da tvrdimo jer mi pružamo logističku podršku na terenu firmi koja obavlja radove na raščišćavanju terena.

Bez obzira na incident, juče je jedna od pet cisterni koje su iskočile iz šina izvučena i bezbijedno deponovana u Pirotu a radovi su nastavljeni uz manje poteškoće koje donose vremenske prilike, prenosi Srpskainfo.

Nesreća se desila u nedjelju 25. decembra kada su u atmosferu iscurile tone amonijaka nakon što je lokomotiva iskočila iz šina, a u Pirotu je uvedena i vanredna situacija, vrtići i škole bili su zatvoreni i građanima je bilo preporučeno da ne izlaze iz kuća i da prozore drže zatvorenim.

Podijeli ovaj članak