Ne smiruju se tenzije u Srbiji/Brnabić: Hrvatska je počinila neprijateljski akt, Vučić će objaviti važne odluke

1 min. čitanja

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zabrana uvoza ruske nafte, u sklopu europskih sankcija Rusiji, koju je inicirala Hrvatska “očigledno otvoreni akt neprijateljstva prema Srbiji i toga da su oni spremni bilo šta koristiti protiv Srbije, tako i energetsku krizu”.

– Bit će još mnogo teških razgovora. Vučić će sutra na press konferenciji priopćiti neke strateške odluke – rekla je Brnabić.

Istakla je da će se Srbija morati “nešto drugačije pozicionirati” ne precizirajući šta bi značila ta promjena pozicije službenog Beograda i prema kome.

– Taj jedini naftovod na koji smo mi priključeni, nažalost, prolazi kroz Hrvatsku. Pokazala je da je nesiguran partner, nesiguran dobavljač i da koristi energetiku u političke svrhe – rekla je Brnabić za Prvu TV naglasivši da je “Srbija platila svaki dinar” za korištenje tog naftovoda, prenosi Hina.

Brnabić je ocijenila kako najava iz EU da Srbija nije izuzeta iz osmog paketa sankcija Rusiji te da nije izuzeta iz odluke o zabrani uvoza ruske nafte “praktično znači sankcije prema Srbiji”.

Na pitanje može li Srbija bez uvoza nafte iz Rusije, Brnabić je odgovorila: “Možemo potpuno bez ruske nafte”, istaknuvši da bi opskrba iz drugih izvora bila znatno skuplja.

Podijeli ovaj članak