Na zagrebačkom aerodromu uhapšen Brazilac: Progutao 117 kapsula sa kokainom

2 min. čitanja

45-godišnji Brazilac predan je pritvorskom nadzorniku zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, odnosno da je u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih s 1170 grama droge kokain, izvijestio je PUZ.

Nakon što je neutvrđenog dana u Brazilu, radi krijumčarenja u Hrvatsku, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain, 29. oktobra je avionskim letom iz Sao Paula preko Lisabona pristigao u Hrvatsku, u zagrebačku zračnu luku.

Prilikom obavljanja carinskog nadzora pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tokom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenu kokainom, težine 310 grama, tokom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na aerodromu.


image

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku/PU Zagrebačka

Tada je osumnjičenom, radi zaštite njegova zdravlja i života, pružena odgovarajuća medicinska skrb u zagrebačkom KBC-u Zagreb, u sklopu koje je učinjena rendgenska snimka abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog.

Tokom boravka u bolnici opravdana je sumnja carinika i policajaca te je dokazano da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Podijeli ovaj članak