“Kurti je najveća prijetnja regionalnom miru” – Dačić: Ako srpski narod bude napadnut, Beograd će morati da interveniše

2 min. čitanja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je Srbija za mir, ali da će biti prinuđena da interveniše ako srpski narod na Kosovu bude napadnut ili postoji opasnost da bude prognan i da to svima mora biti jasno.

– Nadamo se da neće do toga doći i da će KFOR svoj posao raditi do kraja, rekao je Dačić, navodeći da bi zemlje iz kojih potiču vojnici KFOR-a trebalo da premijera privremenih prištinskih institucija Albina Kurtija drže pod kontrolom.

Dačić je, kako prenosi RTRS, kazao “da se Kurtiju toleriše i da to pokazuje da nisu svi na Zapadu spremni na pronalaženje političkog rješenja, te da bi voljeli da neko drugi to riješi za njih, kao što je “Oluja” riješila u Hrvatskoj”.

On je kazao “da je Kurti najveća prijetnja regionalnom miru i stabilnosti i da će, ako je međunarodna zajednica sposobna da obuzda njegovo ludilo i huškačku politiku, mir biti sačuvan, a ako ga tolerišu – veliko je pitanje kako će se sve riješiti”.

Prema njegovim riječima, sramotno je da se Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju zabrani dolazak na Kosovo za pravoslavni Božić, što nije zabilježeno u nekoj zemlji u svijetu, a da pri tome niko iz međunarodne zajednice ne reaguje.

– Ovdje nije riječ o nekom običnom građaninu, nego patrijarhu. A, onda govore kako na Kosovu vladaju ljudska prava i slobode, rekao je Dačić za TV Hepi.

Podijeli ovaj članak