Jesu li pronađeni dijelovi podmornice Titana?

2 min. čitanja

Stručnjak za potrage i spašavanje David Mearns kaže da su pronađene krhotine, dijelovi podmornice Titan koja je nestala prije pet dana a koja se spuštala do potonulog broda Titanic u Atlantskom okeanu.

U podmornici su se nalazili britansko-pakistanski biznismen Shahzada Dawood i njegov sin Suleman, britanski milijarder i istraživač Hamish Harding. Paul-Henry Nargeolet, bivši ronilac Francuske mornarice koji je već istraživao Titanic kao i Stockton Rush, izvršni direktor i osnivač OceanGatea, kompanije koja stoji iza svega.

Mearns je u televizijskom prijenosu uživo na Sky Newsu kazao da je dio WhatsApp grupe u kojoj su ljudi iz The Exporers Cluba, timova koji tragaju za podmornicom.

– Upravo su mi rekli da su među krhotinama pronađeni okvir za pristajanje i stražnji poklopac podmornice. Ovo je nekonvencionalna podmornica, taj stražnji poklopac ima šiljasti kraj, a okvir za pristajanje je ovo na čemu je cijela podmornica položena i na što pristaje kad dotakne.

To potvrđuje da su među krhotinama pronađeni dijelovi podmornice Titan – kazao je Mearns iako službene potvrde za ovo još uvijek nema.
Dodaje da je dobar prijatelj britanskog milijardera Hamisha Hardinga i francuskog istraživača Paula-Henrija Nargeoleta, koji je pilotirao podmornicom.

– To znači da trup još nije pronađen, ali dva vrlo važna dijela cijelog sistema jesu i to ne bi bilo pronađeno ako nije fragmentirano – dodao je.

 

Podijeli ovaj članak