Izrevoltirani Vučić poslao poruku Kosovarima: Šta više hoćete od ove zemlje? – Pustite nevino uhapšene Srbe

2 min. čitanja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u četvrtak Vlada Srbije održati sjednicu na kojoj će biti donijeta odluka o upućivanju zahtjeva za odlazak pripadnika srpske vojske na Kosovo.

– Sjednica Vlade je u četvrtak i tada će Vlada donijeti odluku za upućivanje pisma KFOR-u za odlazak vojske, rekao je Vučić nakon sastanaka s vlasnikom vinarije Srđanom Petrovićem, kojem je na sjeveru Kosova zaplijenjeno vino.

Vučić je rekao da Srbija čini sve kako bi sačuvala mir ali da Beograd moli da se nevino uhapšeni Srbi puste na slobodu i da kosovska policija ne upada na sjever naoružana “dugim cijevima” jer na to nema pravo.

Predsjednik Srbije Vučić upitao je danas vlasti u Prištini i “one koje joj pomažu”, koji međunarodni sporazum misle da poštuju u odnosima s Beogradom i što zapravo traže od Srbije.

– Kažite mi koji dokument hoćete da poštujemo i mi ćemo ga poštovati. Ne morate sve, evo švedski stol. Hoćete Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244, Bruxelleski sporazum ili Washingtonski sporazum. Ali nemojte nam kazati da nijedan od tih pet ne želite poštovati. Ni Priština ni oni koji joj pomažu. Kažite više šta hoćete od ove zemlje, upitao je Vučić na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije, prenosi Fena.

Europska unija je pozvala Beograd i Prištinu na smirivanje najnovijih tenzija, obustavu sukoba i nastavak dijaloga.

– Europska unija snažno poziva Prištinu i Beograd da deeskaliraju svoje najnovije sukobe, izjavio je visoki predstavnik Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost Joseph Borrell.

On je rekao kako se strane moraju vratiti razgovorima i pronalaženju načina za prestanak sukoba na ulicama i postavljanju barikada.

 

Podijeli ovaj članak