Iz Splitske nadbiskupije oglasili se o svećeniku koji je časne sestre nagovarao na seks u troje

1 min. čitanja

Isusovac iz Slovenije Marko Ivan Rupnik, svećenik koji je optužen da je dvije časne sestre pokušao nagovoriti na seks u troje uspoređujući ga sa Svetim Trojstvom, izbačen je iz reda zbog ponovnog odbijanja da se pozabavi optužbama za seksualno zlostavljanje i da se pridržava ograničenja koja su mu postavljena, objavila je sredinom jula katolička novinska agencija CNA.

Njegov nadređeni je 15. juna najavio njegovo isključenje iz reda Družbe Isusove. Rupnik je prema kanonskim normama imao rok za žalbu do 14. jula, a kako to nije učinio i službeno je van reda. 

Katolička agencija pisala je i da su razni mediji objavili da će se slovenski svećenik preseliti u Hrvatsku, u Splitsko-makarsku nadbiskupiju.

Iz ureda Splitsko-makarske nadbiskupije to su danas demantirali kratkim saopćenjem. 

– Čitajući izvještaj iz neke štampe prošlih dana stječe se dojam kako Slovenac Marko Ivan Rupnik, o kome su mediji prošlih mjeseci puno pisali, “kani doseliti u Splitsko-makarsku nadbiskupiju”. Na ured Splitsko-makarske nadbiskupije nije stizala nikakva molba, a ni preporuka u vezi sa slučajem Marka Ivana Rupnika. Stoga je nejasno temeljem čega je pojedina štampa objavila na svojim stranicama obavijest o “doseljenju” Marka Ivana Rupnika u Splitsko-makarsku nadbiskupiju – poručili su. 

Podijeli ovaj članak