HDZ o Milanoviću: Radi u interesu ruske agresije, želi Hrvatsku u “ruskom svetu”

3 min. čitanja

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poznat je po svojim kontroverznim izjavama, a posljednje se tiču rata u Ukrajini, kada ga je čak pohvalio i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

Milanović je nerijetko zbog toga na meti javnosti, a ovaj put se našao na udaru hrvatskog HDZ-a.

Naime, oni su na Facebooku objavili naslovnice članaka u ruskim medijima koji prenose izjave predsjednika Zorana Milanovića o slanju zapadnih tenkova u Ukrajinu.

– Ako se Amerika i Rusija ne dogovore, a to nije na vidiku, rat se neće zaustaviti. Nekako se nadam da traju nekakvi razgovori, ili ćemo lagano prema trećem svjetskom ratu za koji neki misle da je već počeo, ali ja sam malo suzdržan. Što se tiče tenkova, i ruski i američki gore isto – rekao je jučer, između ostalog, Milanović.

HDZ ga je danas prozvao u objavi s naslovom “Iz Rusije s ljubavlju”.

– Karijes s Pantovčaka opet je heroj u ruskim režimskim medijima. Kako i ne bi hvalili i slavili Zorana ‘Lex Perković‘ Milanovića kada podjednako kao Kremlj vrijeđa Njemačku te je osuđuje zbog isporuke borbenih tenkova Leopard 2 Ukrajini, kada gorljivo širi teze koje je već izrekao Putinov glasnogovornik Peskov. Obojica najavljuju da će ti tenkovi ‘izgorjeti‘, a čovječanstvu prijete – kako bi se zaustavilo slanje pomoći Ukrajini – ‘novim svjetskim (nuklearnim) ratom‘.

Pritom Milanović očito mrske mu Nijemce podsjeća ‘da su već pokušali ratovati s Rusijom‘, aludirajući na Hitlera – slično kao kada je Ukrajincima podmetao ‘nacizam‘ zato što ne pristaju biti porobljeni. Tvrdi i da će isporuka njemačkih i američkih tenkova ‘samo produžiti sukob‘ (hm, sukob, ne agresija ili invazija). U prijevodu – traži da Kijev kapitulira!

Milanović sada već posve otvoreno radi u interesu ruske agresije i Putinova nedemokratskog režima, a protiv Ukrajine, Europe (koju je opet obasuo uvredama) i Zapada. Želi Hrvatsku u ‘ruskom svetu‘. Ali ne brinite: i dalje će ga podržavati Grbin & Grmoja, i dalje će tvrditi da u njegovim izjavama ‘ne vide ništa sporno‘ – piše u objavi na Facebooku, prenosi index.hr.

Podijeli ovaj članak