Davor Gjenero otkriva pozadinu politike Zorana Milanovića: Pratite trag novca

2 min. čitanja

Izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kako kao vrhovni zapovjednik neće dozvoliti dolazak ukrajinskih vojnika na obuku u Hrvatsku podigla je mnogo praÅ”ine kod naÅ”ih zapadnih susjeda. Zbog ove njegove izjave, ponovo je pokrenuta priča u pojedinim medijima kako je Milanović zapravo proruski igrač, svrstavajući ga rame uz rame sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Politički analitičar Davor Gjenero smatra da Milanović nije niÅ”ta drugačiji od drugih proruskih političara u državama EU, ali je samo glasniji.

– Predsjednik Milanović je samo aktivniji od čeÅ”kog predsjednika MiloÅ”a Zemana, na žalost u većini europskih zemalja u političkoj areni postoji relevantan broj potkupljenih aktera koji su financirani od strane ruskih vlasti, izjavio je Gjenero za Dnevnik.hr.

Prema njegovim riječima, u Milanovićevom slučaju treba pratiti trag novca. Podsjeća da je, u vrijeme dok je bio premijer, Milanović često primao predstavnike ruske kompanije Rosneft. Također, tvrdi Gjenero, Milanović je i porodično povezan sa jednim od vodećih ljudi ove kompanije.

Osim toga, Milanović nikada nije objasnio Å”ta je radio i čime se bavio u periodu kada nije bio politički aktivan.

– Milanović sada sa ogromnim kamatama plaća ono Å”to je u predsjedničkoj kampanji dobio kao podrÅ”ku od ruske kompanije Rosneft, preko svog dotadaÅ”njeg hranitelja iĀ odrađuje najprljaviji i najružniji dio posla za Kremlj na području Balkana, tvrdi Gejenro u izjavi za Dnevnik.hr.

Podijeli ovaj članak