Abazović žestoko poručio: Milo je pokrovitelj šverca, kokaina, ako hoćete rat, imat ćete ga

2 min. čitanja

Na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu nastavljeno je saslušanje čelnika Vlade Crne Gore, policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i tužilaštva povodom aktuelnih dešavanja u sigurnosnih sektoru.

Osvrt je na eventualni šverc cigareta i oblasti međunarodne diplomatije, a tokom burne rasprave, premijer u tehničkom mandatu je rekao da je politički pokrovitelj šverca u Crnoj Gori predsjednik države Milo Đukanović.

Ako hoćemo političku odgovornost, ona ide samo na jednu adresu, a to je Milo Đukanović – poručio je Abazović.

Naveo je kako je upravo Đukanović prije njega imenovao premijere, direktore carina, ali i policije.

– Takvi ljudi su povezani sa kavačkim i škaljarskom klanom. Ja ću se samospaliti ako ovo nije istina. Sam ću sebi staviti lisice na ruke. Kada su krenuli napadi na mene? Nadamo se da će jedna međunarodna agencija napraviti detaljan pregled lica za koja se sumnja da su prali novac za Đukanovića. Mnogi od njih su funkcioneri DPS-a – kategorično tvrdi dalje.

Abazović navodi da je najmanja cijena koju treba platiti politička.

– DPS će je platiti. Đukanović je politički pokrovitelj pranja novca i šverca kokaina. Ako hoćete rat, imat ćete rat. Tužiocu u vezi s ubistvom Duška Jovanovića nisam rekao ništa. Vi mrzite Dritana Abazovića jer je došao da vam se milimetar ne pomjeri. Reći ću ko je meni saopćavao da ne treba biti toliko grub prema švercu cigareta i da neki kovač treba da koristi da bi se branila država. Sve da mi se desi nešto, ima osoba koja može saopćiti koja saznanja. Najavljujem politički kraj ove grupacije koja pravi šverc evo 20 godina. Jedna agencija radi popis onih koji su bili pokrovitelji šverca. Nikakva imperijalna Rusija i velika Srbija. I Vesna Medenica je govorila da nema korupcije u Crnoj Gori. Danas je u zatvoru – rekao je Abazović.

 

Podijeli ovaj članak