Zna li N/FS BiH za njih? Pet potencijalnih bh. reprezentativaca nastupa za U21 selekciju Austrije

2 min. čitanja

U mladoj reprezentaciji Austrije, nastupa čak pet fudbalera koji bi u budućnosti mogli promijeniti sportsko državljanstvo i u budućnosti nastupati za Bosnu i Hercegovinu.

Desni bek Adis Jašić je trenutno član Wolfsbergera za kojeg je ove sezone dosad odigrao 15 utakmica, upisao pet asistencija i postigao dva gola. 

Veznjak Ervin Omić, je njegov saigrač, a u Wolfsberger je stigao ljetos iz mladog tima Juventusa. Ove sezone je odigrao osam utakmica za ovaj klub i nije se upisao u strijelce. 

U veznom redu U21 selekcije Austrije nastupa i Benjamin Kanurić, brat bivšeg U21 reprezentativca Bosne i Hercegovine i nekadašnjeg čuvara mreže FK Sarajevo, Adnana. Kanurić je trenutno član njemačkog drugoligaša Arminije iz Bielefelda, za koju je dosad skupio četiri nastupa. 

Pored ove trojice, Austrijanci u napadu imaju Romea Vučića, čiji je otac Novak iz Bosne i Hercegovine, pa i on može nastupati za našu zemlju. Vučić trenutno nastupa za bečku Austriju, ove sezone je u devet utakmica postigao gol za ovaj austrijski tim.

Njegov kolega u napadu je Muharem Husković čiji su roditelji iz Čajniča i Brčkog, također nastupa za bečku Austriju za koju je ove sezone u deset utakmica upisao četiri asistencije.

Postavlja se pitanje, da li u N/FS Bosne i Hercegovine znaju za pomenute fudbalere ili će se čekati posljednji trenutak kako bi se pokušao privoliti neko od njih da nastupa za našu reprezentaciju. 

Podijeli ovaj članak