Ženska kuglaška reprezentacija se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu

2 min. čitanja

Ženska kuglaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno se priprema za odlazak na ekipno svjetsko prvenstvo u Varaždinu u Hrvatskoj koje počinje 17. maja.

Selektor reprezentacije Dragim Hrvić kazao je za Fenu da već godinama okosnicu reprezentacije BiH čine igračice K.K. Kozara.

– Tako je i ovaj put, na širem spisku igračica za svjetsko prvenstvo nalazi se pet igračica tog kluba, dok iz ostalih klubova dolazi preostalih sedam igračica – istakao je.

Hrvić je naglasio da su proteklog vikenda imali okupljanje igračica u Bosanskoj Gradišci i Prijedoru te da su im se zbog lakših povreda na pozivu zahvalile igračice K.K. Kozara Jojinović Jelena i Perić Dragana.

– Nakon subotnjeg nastupa na turniru u Bosanskoj Gradišci i nedjeljnog treninga u Prijedoru putnice za Varaždin su: Kovačević Maja, Kozlina Renata, Zlojutro Tatjana, sve tri iz Kozare, Majhen Sanja (Kustošija Zagreb), Češko Minela (Vogošća), Kovačević Edina (Vrbas), Rapo Ana (Plitvice) i Bečirović Mehdina (Rad Lukavac) – naveo je Hrvić.

Svoj debi na svjetskom prvenstvu, dodao je Hrvić, doživjet će Ana Rapo (Plitvice) i Mehdina Bečirović (Rad Lukavac), dok svoju šansu u slučaju neplaniranog otkaza čekaju Tatjana Perišić (Vogošća) i Elvira Kovačević (Vrbas).

Istakao je da se na svjetskom prvenstvu nalaze u grupi sa ekipama Rumunije, Italije i domaćina Hrvatske.

– Hrvatska bi trebala biti neprikosnovena u grupi jer je i dvostruki prvak svijeta. Naše šanse su u posljednjem meču sa Italijom da eventualnom pobjedom ostanemo u trećem jakosnom šeširu iz kojeg smo i sada žrijebani – dodao je Hrvić.

U prvom meču sa Rumunijom, trebaju isprobati nove staze i pružiti što veći otpor realno jačem protivniku i probati izboriti plasman u četvrtfinale prvenstva kao drugoplasirani u grupi.

– Sve ovo zvuči lijepo, ali ako znamo da finansijska konstrukcija odlaska na ovo prvenstvo još nije zatvorena možemo se samo nadati da će ljudi iz Upravnog odbora Kuglaškog saveza uspjeti odvesti cure na ovo svjetsko prvenstvo jer one to svojim zalaganjem i ljubavlju prema ovom sportu itekako zaslužuju – zaključio je Hrvić.

Podijeli ovaj članak