Željezničar reagovao na broj ulaznica koji je pripao Manijacima za vječiti derbi

2 min. čitanja

Iz redova Fudbalskog kluba Željezničara obavijestili su javnost da je njihovim navijačima za vječiti derbi na Koševu pripalo 1.825 ulaznica.

– FK Sarajevo je saopćio odluku da je osigurao pet posto kapaciteta stadiona, odnosno 1.825 ulaznica za naše navijače.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM vršit će se u srijedu, četvrtak i petak od 11 do 17:30 sati u Shopu FK Željezničar.

VEZANI TEKST – Karte za vječiti derbi puštene u prodaju, ovo su cijene

Podsjećamo, FK Željezničar je u proteklom periodu za derbije na Grbavici odvajao 1.500 ulaznica za gostujuće navijače što je 11 posto kapaciteta na Grbavici te je klub zbog većeg broja ulaznica morao osiguravati i veći prostor za tampon zone što je smanjilo broj ulaznica za naše navijače. Također, podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva.

FK Željezničar će u najskorijem roku tražiti dodatni kontingent ulaznica za južnu tribinu u skladu sa članom 11 Pravilnika o sigurnosti koji jasno definiše da:

Ukoliko odvojena zona zauzima i više od posto ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta – poručili su iz redova Plavih.

Najveći derbi bh. fudbala igra se u petak od 20 sati. Pravdu na ovom meču dijelit će Irfan Peljto, najbolji bh. arbitar.

 

Podijeli ovaj članak