Zabrinjavajuće riječi Jakirovića o Jukiću: U ozbiljnoj je životnoj situaciji, zapitaš se na šta se život svede i ima li smisla nervirati se oko sporta

2 min. čitanja

Trener Plemića Sergej Jakirović na današnjoj press konferenciji najavio je ovu utakmicu, a u jednom trenutku se osvrnuo i na odsustvo Ivana Jukića. 

Jukića nije bilo u ekipi na prethodne dvije utakmice protiv Leotara i Sloge zbog privatnih problema, a Jakirović je istakao da je riječ o ozbiljnoj životnoj situaciji zbog koje ga je oslobodio treniranja.

– Ja sam ga oslobodio, ne trenira, to su životne situacije, nebitno je čime se bavimo. Maksimalno smo uz njega, podrška maksimalna. Svaki dan se čuje neko od igrača sa njim da vidimo kakvo je stanje. Zasad je stabilno, vjerujemo da će biti sve dobro, optimistični smo. To je jedna životna situacija koja je jako ozbiljna i vidiš na šta se život svede. To zbog čega se mi nerviramo u sportu, zapitaš se nekad ima li to smisla. Svi smo uz Ivana, želimo da se situacija riješi pozitivno i da nam se vrati što prije – rekao je Jakirović i dodao:

– Nema pritiska, naravno da imaš iščekivanje utakmice kada će doći. To su profesionalci, uživaju igrati fudbal, svi žele igrati i osvojiti tri boda. Sada pričamo o Ivanovoj situaciji i sada imamo nogomet, ovo nas je sve ujedinilo, poistovjetili smo se, vidi se još veće zajedništvo, napravićemo sve da osvojimo tri boda, igramo kući, imamo dosta motiva da pobijedimo sutra – zaključio je trener Zrinjskog. 

Nije poznato o čemu se tačno radi i koji vid problema je u pitanju, ali riječi trenera aktuelnog prvaka BiH svakako zabrinjavaju. 

Redakcija Sport1.ba portala se nada da će sve biti u redu i da ćemo Jukića što prije vidjeti na fudbalskim terenima.

 

Podijeli ovaj članak