(VIDEO): Slaven Musa: Primarni cilj je prvo mjesto u grupi, nadam se da ćemo slaviti u petak

2 min. čitanja

Slaven Musa, jedan od pomoćnika u stručnom štabu seniorske reprezentacije prokomentarisao je početak priprema za utakmice UEFA-ine Lige nacija sa Crnom Gorom i Rumunijom, istakavši da je cilj osvajanje prvog mjesta u grupi B3 UEFA Lige nacija.

Govorio je i o problemima sa povredama, no smatra da igrači koji su tu, mogu odgovoriti zahtjevima koji su postavljeni pred njih.

– Okupili smo se i odradili regeneracijski trening, imamo još tri treninga do utakmice sa Crnom Gorom. Otpali su Anel Ahmedhodžić i Rade Krunić, no igrači koji su ovdje mogu odgovoriti zahtjevima koji su predstavljeni pred njih, a naš primarni cilj je prvo mjesto u grupi, rekao je Musa i zatim prokomentarisao travnjak Bilinog polja. 

– Teren je u dosta dobrom stanju, ljudi rade i popravljaju, ne sumnjam da će do petka biti u još boljem stanju nego što je danas i da će biti optimalno za igru.

Bilo je govora i o reprezentaciji Crne Gore, no Musa smatra da smo u mogućnosti ostvariti kvalitetan rezultat na utakmici u petak. 

– Sedam bodova dosad dovoljno govori o njima. Hendikepirani su zbog neigranja Savića, no očekujem čvrstu utakmicu, ali se nadam da ćemo ostvariti dobar rezultat, dodao je on i zatim nastavio:  

– Možemo biti zadovoljni igrom i bodovnim saldom, u junu smo odigrali četiri utakmice u desetak dana, igrači su odgovorili na najbolji način. Dobra je atmosfera, siguran sam da će se zadržati i u sljedećem periodu, posebno pred utakmicu sa Crnom Gorom, kada ćemo, nadam se, proslaviti prvo mjesto u grupi. 

Podijeli ovaj članak