(VIDEO) Scaloni je bio čvrst kao stijena dok su svi oko njega slavili, a kada je “popustio” niko ga nije mogao umiriti

1 min. čitanja

Selektor Argentine Lionel Scaloni jedan je od najzaslužnijih što je reprezentacija koju predvodi stigla do trećeg naslova svjetskog prvaka.

Scaloni je Argentinu preuzeo 2018. godine, prvo kao privremeno rješenje, a potom i kao dugoročna opcija nakon što je pokazao kvalitet. 2021. godine osvojio je Copa Americu, što je Argentini bio prvi trofej još od 1993. godine, a onda je nakon 36 godina pauze osvojio sa reprezentacijom i Svjetsko prvenstvo.

Nije mu bilo lako jer je nastup na prvenstvu otvorio porazom od Saudijske Arabije, no kako je vrijeme prolazilo, Argentina je igrala sve bolje i bolje, a na kraju je zasluženo stigla do pehara. Sve vrijeme, Scaloni je u sebi vodio veliku borbu, a kada je Gonzalo Montiel realizovao četvrti penal u finalnom raspucavanju i kad je postalo jasno da titula ide u Argentinu, nastupio je haos među Argentincima.

Svi su slavili oko Scalonija, osim samog selektora Argentine, koji je izgledao kao da još uvijek procesuira informaciju da je njegov tim prekinuo toliko decenija patnje.

Jednom kad je shvatio šta je napravio, nastupilo je istinsko emotivno pražnjenje.

Pogledajte.

 

 

Podijeli ovaj članak