(VIDEO) Samir Radovac: Desile su mi se neprijatne situacije jer Velež nije izdao saopštenje o mojoj povredi

3 min. čitanja

Fudbaler Veleža, Samir Radovac, u razgovoru za Velež TV govorio je, između ostalog, o povredi zbog koje se suočio sa brojnim neugodnostima, pošto su počele kružiti priče da se ne radi o povredi, već da on ne želi igrati za Rođene, te da čeka istek ugovora kako bi napustio klub.

Tim povodom je Radovac poručio kako je pitanje o povredi trebalo biti postavljeno još prije dva mjeseca i to nekim drugim ljudima, kako bi oni pojasnili šta se dešava.

Mislim da su ljudi koji su zaduženi za taj dio posla u klubu, tog dana kad sam uradio magnet, trebali iznijeti detalje i moje stanje nakon povrede. Zadobio sam tešku povredu pubične kosti, što je zahtijevalo dužu rehabilitaciju, a doktor je preporučio da odmorim šest sedmica. Potom sam se vratio i onda sam samo pravolinijski trčao naredne dvije sedmice, kazao je Radovac. 

On je potom dodao kako klub nije izdao saopštenje o njegovoj povredi, a nakon toga su počele da se šire dezinformacije u vezi sa njegovom karijerom i povredom.

U šestom mjesecu na Kupresu sam osjetio bolove u trbušnom zidu i aduktoru, ali osjećao sam da mogu da igram. Međutim, poslije prvog kola u ligi i dva meča u Evropi osjetio sam tešku bol u predjelu pubične kosti. Početkom augusta su mi rekli da moram da odmorim. I dalje osjećam bol, ali već treniram desetak dana i uskoro se vraćam, kazao je Radovac. 

Radovac se potom ovrnuo na svoj ugovor sa mostarskom ekipom, te je poručio kako nema ništa protiv da ostane u Veležu i nakon ove sezone.

Ugovorom sam vezan do ljeta sljedeće godine i sve dok nosim dres Veleža, davat ću svoj maksimum. Nadam se da ću se što prije oporaviti da to i dokažem. Najbitnije je da počnem da igram i nadam se će klub biti zadovoljan sa mnom dok sam tu. Svakako da sam otvoren i za sve druge opcije, za sav vid razgovora u vezi sa novim ugovorom, poručio je Radovac. 

Kompletan intervju Radovca možete pogledati na videoprilogu ispod teksta.

Podijeli ovaj članak