(VIDEO) Samir Bekrić: Trebao sam se oprostiti prije derbija na Grbavici protiv Sarajeva

3 min. čitanja

Fudbaler Željezničara, Samir Bekrić, bio je gost u podcastu Sabahudina Topalbećirevića gdje je govorio o prethodnom derbiju protiv Sarajeva koji je okončan rezultatom 2:2.

Sarajevo je vodilo 2:0 do 89. minute susreta kada je u igru ušao upravo Bekrić i sa golom i asistencijom donio veliki bod Plavima. 

– Bila je mogućnost da se oprostim na tom derbiju odnosno da igram prvih deset minuta. Dva dana pred utakmicu smo imali sastanke, trebao sam se oprostiti i zahvaliti se navijačima na podršci da bi onda neki ljudi izrazili želju da ostanem duže jer mogu pomoći. Ja se nisam oprostio, upisao sam asistenciju i postigao gol, te donio bod Želji protiv Sarajeva, rekao je Bekrić, te dodao:  

– Teška je situacija bila, gubimo 2:0, ja ulazim i govorim saigračima, ako damo jedan gol, drugi će doći sam jer znam kakav je derbi. Oni su me gledali u čudu, ima još pet minuta, a on govori da ćemo pobijediti. Poslije su mi rekli da nisam ‘‘normalan‘‘, kako sam znao i vjerovao… Ja sam znao, imam dosta iskustva, znam da se takve utakmice mogu okrenuti. Mi smo se bili predali, no utakmica se igra do kraja, uvijek sam govorio da nakon prvog gola ćemo imati dvije šanse. Dobili smo slobodnjak, svi su išli u šesnaesterac, ja sam odmah odlučio, tako sam postavio loptu, gledao sam da golman Sarajeva vidi na mom tijelu da ću asistirati, a ne šutirati. Postavio sam se kao da ću centrirati, vidio sam da su dva manja igrača došla u živi zid. Posmatrao sam ispod oka golmana koji je bio na sredini, u sebi sam molio Boga da pomjeri još korak lijevo. U tom trenutku sam zvao golmana našeg da ide na skok, onda se Šahinović pomjerio lijevo tako da sam imao malo bolji ugao. Kad to hoće – baš sam onako zamislio i tako se desilo. Da smo mi tu utakmicu izgubili, teško bi se mogli vratiti jer imamo mnogo mladih igrača. Onda i navijači, nakon par loših rezultata i poraza u derbiju, i oni bi se ohladili tako da je taj gol sve promijenio. 

Podijeli ovaj članak