(VIDEO) Predsjednik FK Velež o izgradnji terena: Vidio sam da imamo posla ili sa nestručnim ili sa bahatim ljudima

2 min. čitanja

Generalni sekretar N/FS BiH u razgovoru za Al Jazeeru Balkan je rekao kako su u Savezu djelimično zadovoljni radovima, te da postoje objektivne stvari zbog kojih se nije moglo brže raditi.

– Sa ovog stanovišta možemo kazati da smo sa naše strane uradili sve što se tiče pripreme, same papirologije, dokumentacije i ono što je bilo traženo. Djelimično smo zadovoljni, jer imamo situaciju na koje nismo mogli uticati. Govorim o vremenskim uslovima, drugim stvarima za koje zaista nismo mogli snositi konsekvence, ljudi na terenu su se susretali sa mnogo problema, ali to su neke stvari koje su se definisale u međuvremenu, rekao je Adnan Džemidžić, generalni sekretar N/FS BiH, pa nastavio:

– Neke stvari su krenule malo duže da se radi, ali morate da shvatite da se radi o kapitalnom projektu. Jedan teren kada se počne raditi, ne znate šta vas čeka ispod. Uradili smo nešto što smo uradili iz najbolje namjere, i u što kraćem roku veći broj terena. Sigurno da se moglo bolje i da se moralo bolje, ali bile su i te vremenske prilike koje su trajale skoro dva mjeseca, gdje su temperature bile i više od 40 stepeni. Nije opravdanje, ali govorim vam šta nas je čekalo.

Predsjednik FK Velež, Senad Husnić, govori o radovima na Areni Rođeni.

– Nadzorni organ je upozorio da ne može na taj dio stavljati travu, trebjau se iskontrolisati teren, izravnati, koliko su dati padovi. Međutim, njima su taj dan stigli šleperi trave i oni su rekli mi ćemo stavljati, bez obzira na to šta nadzorni organ kaže. Tada sam vidio da imamo posla ili sa nestručnim ili sa bahatim ljudima, rekao je Senad Husnić, predsjednik Veleža.

Podijeli ovaj članak