(VIDEO) Overeem i Verhoeven se svađali u ringu, a onda se pojavio Badr Hari i ‘natjerao‘ ih na pomirenje

1 min. čitanja

Overeem i Hari borili su se nakon gotovo 13 godina, a Nizozemac je do pobjede došao zahvaljujući spektakularnoj trećoj rundi u kojoj je dva put slao Harija na pod. 

Prve dvije runde pripale su Hariju koji je u potpunosti dominirao i imao statistiku apsolutno na svojoj strani, zbog čega je bilo jasno da Overeem u trećoj rundi mora ići na sve ili ništa. 

Iako su svi mislili da će Overeemu biti neophodan nokaut za pobjedu, on je uspio i bez njega okrenuti sudije na svoju stranu i na kraju zasluženo doći do pobjede.

Nakon borbe uslijedila je zanimljiva situacija u ringu. Naime, Overeem je tokom pobjedničkog govora prozvao ‘Gloryjevog kralja‘ Rica Verhoevena koji se odmah pojavio u ringu i počeo se prepucavati sa Overeemom.

A onda se između njih pojavio Badr Hari koji je vidio da tenzije rastu i zatražio od obojice da se smire kako bi i on rekao ono što ima.

Hari je uzeo mikrofon i poručio kako ozbiljno razmišlja da mu ovo bude posljednja borba u karijeri, što je, iako očekivano, ipak rastužilo ljubitelje borilačkih sportova. 

Nakon Harijevog obraćanja, Verhoeven i Overeem također su se pomirili i prijateljski pozdravili uz osmijeh na licu.

Podijeli ovaj članak