(VIDEO) Emir Obuća pred duel protiv Posušja: Svjesni smo problema u Sarajevu, molim za strpljenje

2 min. čitanja

Novi šef stručnog štaba Sarajeva, Emir Obuća, najavio je sutrašnju utakmicu protiv Posušja, ali je i poslao poruku navijačima Bordo kluba.

Sarajevo će sutra na Mokrom docu igrati susret 15. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Posušja, a uoči ovog susreta se oglasio Obuća, koji je poručio kako je bez ikakvih razmišljanja prihvatio funkciju trenera.

Splet okolnosti​ je bio takav, da poslije ispadanja iz Kupa u razgovora sa klubom, predloženo je da je najbolje u ovom periodu da ja preuzmem funkciju šefa stručnog štaba i naravno odmah sam prihvatio tu poziciju. Poznajem najbolje ekipu, radio sam četiri mjeseca sa igračima koji su sigurno profesionalci i da sigurno oni nisu tu, ja ovo ne bih prihvatio, poručio je Obuća.

Obuća je potom dodao kako njegov tim sutra sigurno očekuje teška utakmica.

Gledali smo neke njihove utakmice i postoji kvalitet tu jer su individualno i kolektivno dosta dobra ekipa. Mi smo Sarajevo i na svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Imali smo svojih problema i svjesni smo svi, mi u klubu, pa kako igrači, tako i čitavo rukovodstvo. Moramo što prije izaći iz krize i ja se nadam da ćemo to u ovoj utakmici i uspjeti, poručio je Obuća.

On je imao i poruku za navijače Sarajeva, te ih je zamolio za malo strpljenja. 

Dolazio sam više puta kao igrač u ovu situaciju i najbolje razumijem igrače. Molio bih za malo strpljenja. Imamo još pet kola da pokušamo izvući maksimum iz svih nas, kako iz stručnog štaba, tako i iz igrača. Nakon ovih pet kola, trebamo sjesti i napraviti neku veću analizu iz koje možemo izvući zaključke, kazao je Obuća.

Podsjetimo, nakon ispadanja iz Kupa BiH od Čelika, Feđa Dudić je podnio ostavku na klupi Sarajeva, a na klupu Bordo kluba je ‘‘uskočio‘‘ Obuća.

Podijeli ovaj članak