(VIDEO) Emir Obuća: Ne bih ovo prihvatio da ne mislim da su igrači profesionalci

2 min. čitanja

Nekadašnji napadač Sarajeva Emir Obuća vodit će klub u nastavku jesenje polusezone nakon odlaska Feđe Dudića, a danas je najavio meč protiv Posušja u 15. kolu m:tel Premijer lige BiH.

“Sigurno je splet okolnosti bio takav nakon ispadanja iz Kupa BiH. Klub je predložio da je najbolje rješenje da ja preuzmem funkciju šefa stručnog štaba u ovom trenutku. Odmah sam prihvatio tu poziciju, ekipu najbolje poznajem. Četiri mjeseca sam radio sa igračima i dobro ih poznajem, da nisu profesionalci ja ovo ne bih prihvatio”, kazao je Obuća na početku.

Dodao je da je svjestan problema u kojima se Sarajevo nalazi.

“Očekuje nas teška utakmica, malo smo gledali neke utakmice Posušja i vidi se da posjeduju kvalitet, i individualno i kvalitetno. Mi smo Sarajevo, i svaku utakmicu moramo ići na pobjedu. Imali smo problema, svjesni su svi u klubu. Mi moramo izaći iz krize, ja se nadam da ćemo od ove utakmice početi sa tim”, istakao je nekadašnji napadač tima sa Koševa.

Pojasnio je da mu je situacija u kojoj se Sarajevo nalazi poznata još iz igračkih dana.

“I ja sam dolazio u ovakve situacije i dok sam igrao više puta. Ja najbolje razumijem igrače, molio bih za strpljenje, imamo još pet kola i moramo probati da izvučemo iz ove situacije maksimum. Maksimum iz svih nas, iz stručnog štaba, ali i igrača. Nakon ovih pet kola, treba se sjesti i napraviti veća analiza. Moramo vidjeti gdje smo imali najviše problema i šta je najbolje za nastavak prvenstva”, poručio je Obuća.

Podijeli ovaj članak