(VIDEO) Domagoj Stranput pred Široki Brijeg: U Zrinjskom su velike ambicije i ciljevi, klub se bori za titulu

2 min. čitanja

Fudbaler Zrinjskog, Domagoj Stranput, u razgovoru za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog kluba se, prije svega, osvrnuo na minimalnu pobjedu svoje ekipe protiv Slobode u prethodnom kolu.

Stranput je protiv Slobode odigrao svih 90 minuta, budući da mu je Sergej Jakirović ukazao povjerenje i na teren ga je poslao od prve minute.

Normalno je da mi to znači jer mi je trener ukazao povjerenje. Ja sam se nadam da sam ga opravdao i na meni je da u svakoj utakmici dam sve od sebe, kazao je Stranput.

On se potom osvrnuo na svoju dosadašnju karijeru.

Karijeru sam počeo u NK Olimpija Osijek, onda sam otišao u NK Osijek, gdje sam se zadržao dvije godine, pa sam otišao u akademiju Hypo Limac, gdje sam se također zadržao dvije godine. Najviše sam se zadržao u Dinamu i tamo sam prveo pet godina i onda sam se vratio u Osijek, gdje sam ušao u seniorsku ekipu, kazao je Stranput, pa potom dodao:

U B ekipi općenito nije neki pritisak, ali ovdje su velike ambicije i ciljevi, klub se bori za titulu.

Stranput je o susretu protiv Širokog Brijega, koji se igra večeras u sklopu zaostalog meča petog kola Premijer lige BiH, kazao kako je klub sa Pecare dobra ekipa.

Široki Brijeg je dobra ekipa, igramo kod kuće i cilj je da dođemo do pobjede. Idemo utakmicu po utakmicu i želimo doći do mjesta koji nam pripada, kazao je Stranput.

Podsjetimo, nakon zaostalog susreta protiv Širokog Brijega, Zrinjskom slijedi gostovanje na Grbavici protiv Željezničara, a ovaj meč se igra u subotu. 

Podijeli ovaj članak