(VIDEO) DA SE NAJEŽIŠ: Pogledajte nevjerovatan govor selektora Saudijske Arabije na poluvremenu utakmice protiv Argentine

1 min. čitanja

Saudijci su nakon spektakularnog preokreta savladali Gaučose ezultatom 2:1, a posebno su oduševili hrabrim i agresivnim pristupom koji su pokazali posebno u drugom poluvremenu.

No ništa od toga ne bi bilo moguće bez selektora Hervea Renarda koji je na poluvremenu očitao fantastičnu lekciju svojim igračima.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz svlačionice koji najbolje pokazuje kako je Renard uspio natjerati svoje fudbalere da vjeruju u preokret i naposljetku ga ostvare.

“Šta mi uopšte radimo”, započeo je Renard i nastavio:

“Messi ima loptu i vi ga samo gledate? Priđite mu, ganjajte ga i gurnite ga. Ili nemojte ako vam je želja jedino da se fotografišete sa njim? Zar ne mislite da se možemo vratiti u utakmicu? Zar to ne osjećate? Ovo je Svjetsko prvenstvo momci, poštujte svoju državu i bacite sve što imate. IDEMO!”, vikao je Renard. 

Njegov govor fantastično je djelovao na saudijske fudbalere koji su u drugo poluvrijeme ušli znatno agresivnije i hrabrije te u rasponu od 47. do 53. minute postigli dva gola i na kraju priredili jednu od najvećih senzacija u historiji svjetskih prvenstava. 

Podijeli ovaj članak