(VIDEO) Čuveni napadač kritikovao trenera Arsenala: Njemu trebaju igrači koji ništa ne govore, jedino tako može da radi

2 min. čitanja

Čuveni i iskusni gabonski napadač, Pierre-Emerick Aubameyang, u januaru je napustio redove Arsenala, te je na kraju prešao u Barcelonu.

Nakon odlične polusezone u redovima katalonskog kluba, on je prešao u Chelsea na posudbu, budući da je Blaugrana uspjela u svoje redove dovesti Roberta Lewandowskog.

Aubameyang je godinama bio najbolji igrač Arsenala i najefikasniji u timu, gdje je za pune četiri sezone postigao preko 90 golova za ekipu iz Londona.

Međutim, dolaskom Mikela Arteta na klupu Topnika, tim je krenuo drastično da se mijenja, uslijedile su velike promjene i rezovi u redovima Topnika, pa je zbog toga Gabonac postao višak u engleskoj ekipi.

Čini se da to Aubameyang nije oprostio Arteti, koji mu je u jednom momentu oduzeo i kapitensku traku. Iako Gabonac nikada javno nije negativno govorio o sadašnjem treneru Arsenala, sada je na internetu procurio snimak, a na kojem se može čuti šta on to zamjera španskom stručnjaku.

Kada Arteta treba da trenira igrače koji imaju karakter i koji su zvijezde, onda se pogubi i to ne može da iznese. Njemu trebaju samo mladi igrači koji ništa ne govore i samo slušaju šta on priča. Jedino tako može da radi i da misli da nešto stvara, kazao je Aubameyang.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte na videoprilogu ispod teksta.

Podsjetimo, Aubameyang je od dolaska u redove Chelseaja odigrao četiri meča, a na kojima je postigao dva pogotka. S druge strane, Arteta je sa Arsenalom poslije pobjede protiv Liverpoola rezultatom 3:2 i dalje na prvom mjestu u Premiershipu. 

Podijeli ovaj članak