Vico Zeljković dobio funkciju u UEFA-i

2 min. čitanja

Izvršni komitet UEFA je na svojoj posljednjoj sjednici imenovao predsjednika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vicu Zeljkovića za potpredsjednika Komiteta nacionalnih asocijacija u mandatnom periodu 2023-2027. godina.

–  Posvećenost predsjednika Zeljkovića misiji razvoja fudbalske igre, njegov dosadašnji proaktivan angažaman u radu komiteta UEFA su razlogom imenovanja za potpredsjednika jednog od najvažnijih komiteta evropske krovne kuće fudbala – saopćili su iz FSBiH.

– Iskreno se zahvaljujem predsjedniku Aleksanderu Čeferinu i Izvršnom komitetu UEFA na ukazanom povjerenju. Čast i zadovoljstvo je biti dijelom uspješnog tima koji već dugi niz godina pomjera granice izvrsnosti u radu. Uloga predsjednika Čeferina u razvoju fudbala u Evropi je jako velika. Napredak je vidljiv, što evidentno pokazuju rezultati koje je UEFA ostvarila u posljednjem desetljeću. Podrška iz UEFA-e na realizaciji infrastrukturnih projekata u našoj zemlji je ogromna. To se može vidjeti izgradnjom novih pet terena sa hibridnom travom koji su do sada urađeni u okviru projekta “Potpune rekonstrukcije glavnih terena premijerligaških klubova u Bosni i Hercegovini”.

– Ovaj projekat je kapital za budućnost, jer bez dobrih terena teško da bismo mogli nastaviti pratiti moderne trendove i savremene tokove fudbalske igre. Moje učešće u radu ovog Komiteta je prepoznato jer sam u prethodnom mandatu želio da nivo aktivnosti podignemo na viši nivo direktnom implementacijom projekata u zemljama cijelog regiona. Mjesto potpredsjednika ovog Komiteta je velika čast, ali i obaveza, koju ću obnašati u punom kapacitetu – poručio je Zeljković.

Podijeli ovaj članak