Veliko slavlje brzo je zamijenila tuga: Teniser slavio pobjedu, a onda se šokirao…

2 min. čitanja

Težak dan na US Openu je iza australskog tenisera Rinkyja Hijikate. U prvom kolu ovaj 111. teniser svijeta, koji je na turnir ušao s pozivnicom organizatora, pobijedio je Rusa Pavela Kotova 7:5, 5:7, 6:3, 7:5 u meču koji je trajao četiri sata, ali odmah nakon meča saznao je uznemirujuću vijest.
Riječ je bila o pucnjavi na Univerzitetu Sjeverne Karoline u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, a gdje njegova djevojka studira.
“Izašao sam s terena i vidio da je došlo do pucnjave na Univerzitetu, što mi je bacilo sjenu na pobjedu. Prije svega želim poslati misli i molitve svima u Chapel Hillu jer to nije nešto što želite čuti i vidjeti.
Postoje puno važnije stvari od mog teniskog meča. Čini se da je to zapravo realnost života u ovoj zemlji, što ponekad nije dobro”, rekao je Hijikata nakon meča.
Hijikata je kasnije saznao da je njegova djevojka nepovrijeđena, što ga je umirilo, pa se sada može posvetiti pripremi za meč protiv Mađara Martona Fucsovicsa u drugom kolu.

“Ja sam Australac i tamo je dinamika definitivno drugačija, a ovdje postoje trenuci u kojima se ponekad ne osjećate ugodno.
Ali, definitivno ću biti koncentriran na svoj meč, želim odigrati 10, 20 posto jače i intenzivnije zbog svih na Univerzitetu, dodao je australski tenisač, prenosi Jutarnji.

Podijeli ovaj članak