VELIKA POBJEDA BH. TENISERA: Mirza i Tomo savladali favorizovani meksički par za plasman u play off

2 min. čitanja

Dubl Davis cup reprezentacije Bosne i Hercegovine u sastavu Tomislav Brkić/Mirza Bašić savladao je meksički dubl Santiago Gonzales/ Miguel-Angel Reyes Varela sa 2:0 (6:4, 7:6) i tako donio treći bod našoj reprezentaciji u dvoboju protiv Meksika i pobjedu u ovome duelu.

Iako je meksički dubl u meč ušao kao favorit, na terenu se to nije osjetilo. Kako je jučer i sam selektor našeg tima Zoran Zrnić rekao Tomo i Mirza su ušli u dobar ritam nastupa na Davis cupu, jako se dobro poznaju, i kada su pravi mogu igrati protiv bilo kog dubla.

Dovoljan je bio jedan brejk u prvom setu i naša reprezentacija je stigla do 6:4.

U drugom setu velika borba, jako dobra igra na obje strane i na kraju je sve stalo u tiebrake. Otvaramo ga odličnim bekhendom Brkića na liniju i mini-brejkom, ali Meksikanci uzvraćaju istom mjerom za 1:1. Potom osvajamo prvi poen na naš servis, a onda Varela koji je fenomenalno servirao pravi prvu duplu servis grešku za 3:1, da bi Brkić sjajnim riternom uzeo još jedan mini brejk za 4:1. Nastavili smo sjajno igrati i u nastavku tiebrakea, te dolazimo do četiri meč lopte na rezultatu 6:2. Prve dvije su Meksikanci spasili, ali treću na servis Tome Brkića nisu i BiH dobija drugi set sa 7:4, a time i meč sa 2:0.

Sa 3:0 nakon dubla naša reprezentacija je obezbijedila pobjedu protiv Meksikanaca i plasman u play off za Svjetsku grupu Davis cupa.

Podijeli ovaj članak