Velež počeo s pripremama, većina igrača pristala na smanjenje plaća

4 min. čitanja

Na stadionu Rođeni obavljena je prozivka i prvi trening fudbalera Veleža, a iz ovog mostarskog kluba kazali su kako je većina fudbalera pristala na smanjenje ugovora kako bi pomogli klubu.

– Okupljamo se danas, jedva čekamo da krenemo raditi. Smatram da smo u ovom prijelaznom razdoblju riješili neke pozicije koje su nam ključne što se tiče igračkog kadra. Doveli smo dva lijeva beka i stopera, ima tu i mladih igrača i potencijala. Smatram da će ti igrači s različitošću profila koje imaju donijeti novu razinu i novi arsenal našoj igri – rekao je na konferenciji za novinare novi Veležov trener Nedim Jusufbegović.

On je istaknuo kako će u nastavku sezone nogometaši Veleža imati nešto niža primanja nego što je to do sada bio slučaj.

– Izrazio bih zadovoljstvo činjenicom da je većina igrača prepoznala trenutak u kojemu se Velež nalazi, pokazali su zavidnu vrstu solidarnosti te su pristali na smanjenje ugovora. Na taj način su preuzeli odgovornost i dobio sam od Uprave garancije da će taj potez znati cijeniti te će biti adekvatno nagrađeni u slučaju pozitivnog rezultata – kazao je trener mostarske ekipe.

Velež će prvi dio priprema odraditi doma, a drugi u turskoj Antalyji.

– Odigrat ćemo tri prijateljske utakmice, protiv Blagaja, Neretvanca i Igmana, a dat ćemo priliku novopridošlim i mlađim igračima u kojim se možda krije potencijal za kojeg mi ne znamo. Također, u Turskoj smo zakazali tri utakmice u kojima ćemo igrati protiv dva ukrajinska tima i ekipe Žalgirisa – kazao je Jusufbegović.

Što se tiče ambicija Veleža u nastavku sezone, trener Rođenih istaknuo je kako vjeruje da njegova ekipa može treću godinu za redom izboriti nastup u Europi.

– Uvijek sebi postavim imperativ veći nego što je rezultatska procjena kluba gdje bi mogli biti. Želimo se boriti za Europu, iako smo možda u ovom trenutku malo daleko, ali vjerujem u to i borit ćemo se za to. Vodit ćemo računa o sebi, ima ekipa kojima ćemo se prilagoditi na njihov način igre, ali ćemo inzistirati na tome da mi budemo ti koji napadamo i dominiramo – naglasio je.

Trener Rođenih ističe kako će njegovoj ekipi puno značiti povratak pred domaću publiku nakon što je Velež prvi dio sezone, zbog radova na postavljanju hibridnog travnjaka, domaće utakmice igrao u Gabeli:

– Ne trebam uopće govoriti što nam ovaj teren i ovi navijači znače i mislim da su upravo uspjesi koje je Velež ostvario u proteklom periodu došli od energije i ljudi koji su nas nosili. To nam može biti velika snaga, ali i mi moramo odraditi naš dio.

Krajem prošle godine Velež je dobio novu upravu, a po riječima direktora kluba Sanjina Alagića, Velež je ponovno na pravom putu.

– Bilo je ovo jedno krizno razdoblje iza nas, imali smo dosta obaveza, ali moram reći da sam zadovoljan brzinom stvari koje smo riješili. Mislim da smo uspjeli stvari posložiti na pravo mjesto i da smo krenuli pravim putem. Nadam se da ćemo s novom energijom nastaviti put u jednu dobru i lijepu budućnost – poručio je Alagić.

Alagić je također zahvalio nogometašima Veleža, koji su pristali na niže plaće kako bi pomogli klubu.

– Vjerujem da će to biti pozitivan utjecaj i da će rezultati biti još bolji – kazao je Alagić.

Faktor

Podijeli ovaj članak