Velež kompletirao stručni kadar, zvanično potpisani ugovori

2 min. čitanja

FK Velež saopštio je večeras da je kompletiran stručni kadar ovog kluba za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH.

Saopštenje mostarskog kluba prenosimo u potpunosti.

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je, a kako je ranije i najavljeno, u službenim prostorijama Kluba potpisima ugovora i zvanično kompletiran stručni trenerski kadar mostarskih Rođenih.

U prisustvu direktora našeg Kluba, gospodina Sanjina Alagića, ugovore su potpisali treneri asistenti Avdo Kalajdžić i Samir Merzić, te trener specijalista Adnan Dizdarević. Bit će to stručni tim koji će uz Šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića predvoditi Rođene u nastavku takmičarske sezone, te će skupa sa trenerom Jusubegovićem biti vezan za klupu Rođenih do juna 2024. godine.

Ovim gestom Uprava Fudbalskog kluba Velež još jednom dokazuje svoje jasno opredjeljenje dugoročnog ulaganja i pružanja prilike stručnom kadru poniklom u vlastitim redovima, a što je i kroz historiju predstavljalo dominantnu prepoznatljivu karakteristiku našeg Kluba.

Osim pomenutih, očekuje se da će stručni štab Crvenih u što skorijem roku biti i dodatno pojačan još jednim trenerom specijalistom, ovoga puta za profesionalnu fizičku pripremu naših prvotimaca.

Sigurni smo da će ovakvim potezima, novom energijom te svakako uz neupitne trenerske kvalitete naši Rođeni vratiti svoju prepoznatljivu igru koja ih je krasila ranijih godina i sa uspjehom ostvariti sve zacrtane ciljeve koje pred njih budu postavljeni”, stoji u objavi Veleža.

Podijeli ovaj članak