Važno ime italijanskog fudbala šokiralo izjavom: Juventus, Milan, Roma i Inter su bankrotirali…

1 min. čitanja

Bivši napadač je o govoru održanom u okviru Luiss Univerziteta u Rimu povodom teme ‘Evolucija sporta i ekonomski profili kluba‘ rekao “kako su Juventus, Inter, Roma i Milan tehnički bankrotirali, ali ih sistem održava u životu jer su im potrebni”. 

“U Italiji postoje samo četiri kluba koje vode porodice, a to su Udinese, Atalanta, Lazio i Napoli. Ja favorizujem taj tip vlasništva, jer multi-nacionalne korporacije imaju samo finansijske interese s kojima se gubi uživanje u fudbalu, kao i strast i ljubav prema sportu”, rekao je Tare. 

“Oni rade s algoritmima i ne mare za historiju kluba ili grada. Ja sam ‘stara škola‘, ovo je moja 15. godina u Laziju i sretan sam što radim s klubom koji ima pravi pristup finansijama”, dodao je Tare, a onda se osvrnuo na najveće rivale.

“Danas imate klubove poput Juventusa, Rome, Milana i Intera koji su tehnički bakrotirali, ali ih drže u životu jer ih sistem treba”, istakao je sportski direktor Lazija i izazvao velike kontroverze u Italiji.

Inače, Juventus je nedavno postavio negativan rekord Serie A ostvarivši gubitak od čak 254,3 miliona, čime su ‘nadmašili‘ rekordni gubitak Intera iz prošle godine (245,6 miliona).

Podijeli ovaj članak