UEFA ponovo odbila ideju Superlige, pogledajte novo saopštenje evropske krovne asocijacije

2 min. čitanja

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je održan sastanak između A22 Sports Management grupe i predstavnika UEFA-e i drugih fudbalskih stakeholdera po pitanju formiranja Superlige.

A22 grupa predstavlja one koji podržavaju formiranje Superlige, a iako iz ove grupe konstantno odbijaju da se proglase predstavnicima Real Madrida, Barcelone i Juventusa kao posljednjih preostalih klubova koji žele Superligu, jasno je da ova grupacija širi upravo njihove ideje.

UEFA je nakon sastanka objavila oštro saopštenje.

“A22 grupa je objavila svoje viđenje današnjeg sastanka u Nyonu. UEFA trenutno preslušava snimak sastanka da potvrdimo d asmo bili na istom sastanku. Ostali predstavnici koje oni spominju nisi bili bezlični birokrate, već ozbiljni fudbalski stakeholderi iz cijele Evrope, predstavnici igrača, klubova, liga i navijača, ljudi koji žive i dišu ovu igru svaki dan. Ne biti u stanju da se ovo prizna je veliki nedostatak respekta,

Ako postoji neki osnovni zaključak o današnjem sastanku, onda je to da cijeli evropski fudbal odbija njihov pohlepni plan, što je jasno naznačeno u našim objavama za medije. Evropski fudbal je konstantno demonstrirao svoju otvorenost za promjene, ali one moraju biti u korist kompletne igre, a ne samo nekoliko klubova.

A22 je tražio dijalog, pa smo im dali 2 i po sata vremena svih važnijih faktora u fudbalu, i svi su odbili njihov pristup. Kako je istakla Asocijacija fudbalskih navijača, broj premijera Velike Britanije u posljednja dva mjeseca jednak je broju onih koji podržavaju njihove planove. Oni tvrde da ne predstavljaju tri preostala kluba. Oni odbijaju da definišu šta je njihov novi pristup. Tvrde da žele dijalog. Ali kad im date šansu, nemaju ništa za reći. 

Vrijeme za pravi dijalog je sutra, kad se održava Konvencija o evropskoj fudbalskoj budućnosti. Nacionalni savezi, kluovi, lige, treneri, igrači, navijači, agenti i ostali administrativni radnici će se okupiti da razgovaraju o stvarnim problemima sa kojima se fudbal susreće, bez da gube vrijeme na ideje bankara i marketinških direktora koje stavljaju budućnost fudbala u ozbiljnu opasnost”, stoji u saopštenju UEFA-e.

 

Podijeli ovaj članak