U Tuzlu stižu Elvir Bolić, Savo Milošević, Vedin Musić, Zlatan Muslimović, ali neće igrati fudbal

1 min. čitanja

Tenis je u Tuzlu došao prije 125 godina, a donijeli su ga inženjeri iz drugih dijelova Evrope koji su 1898. godine došli da rade u grad soli. Velika godišnjica bila je povod Teniskom klubu (TK) Sloboda da prvi put organizira turnir veterana, na kojem će nastupiti i neka velika imane bh. sporta, posebno fudbala.

– Dolaze nam takmičari iz cijelog regiona i naše zemlje. Bit će tu mnogo javnih ličnosti i bivših sportista, a među njima su Elvir Bolić, Vedin Musić, Zlatan Muslimović, Savo Milošević, Zoran Mamić… Svi oni će nastupiti u svojim starosnim kategorijama – kaže Enver Bijedić, predsjednik TK Sloboda.

On je najavio da će ovaj turnir, kojim se obilježava duga tradicija bijelog sporta u Tuzli postati tradicionalan.

– Turnir počinje sutra, a učešće će uzeti više od 100 takmičara. Kategorije u muškom singlu su do 35 godina te preko 35, 45, 55 i preko 65 godina. U subotu će igrati muški parovi kojima će zbir godina biti ispod ili preko 90 godina, a isto će važiti za parove u konkurenciji dama i mješovitim parovima. U nedjelju su planirani polufinalni i finalni mečevi – kaže Dario Miraščić, direktor turnira.

Podijeli ovaj članak