U 37. godini: Češki skakač pronađen mrtav, nestao prije šest mjeseci

1 min. čitanja

Svijet sporta potresla je još jedna šokantna vijest.Antonin Hajek (37), nekadašnji skijaški skakač, pronađen je mrtav, pet mjeseci nakon što je prijavljen njegov nestanak.
Detalji smrti nisu objavljeni javno, a Hajekovo tijelo navodno je pronađeno u Maleziji što čitav slučaj čini još tajanstvenijim.
Porodica je njegov nestanak prijavila još 2. oktobra prošle godine i od tada nije bilo nikakvih informacija o njegovoj sudbini.

– Preminuo je bivši skijaš skakač, češki rekorder i nacionalni selektor Antonin Hajek. Njegov život ugasio se u ranoj 37. godini – objavio je češki skijaški savez.
– Iz poštovanja prema Antoninovoj porodici, nećemo davati dodatne informacije o okolnostima njegove smrti – dodao je Tomas Haisl, portparol Češke skijaške federacije .
Karijeru je završio 2015. godine, nakon čega je postao trener. Prvo je radio s mladim češkim skakačima, a jedno vrijeme, istina kratko, bio je i glavni trener muške reprezentacije.

Czeski Związek Narciarski poinformował, że nie żyje Antonin Hajek. Wybitny lotnik był poszukiwany od pięciu miesięcy. pic.twitter.com/1CcHQnc6K4
— Kanał Sportowy (@Sportowy_Kanal) March 10, 2023

Podijeli ovaj članak