Tuka: Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan

2 min. čitanja

Amel Tuka, najbolji bh. atletičar, osvojio je 11. mjesto na Srebrenom mitingu u Madridu.

Tuka je dionicu od 800 metara istrčao u vremenu 1:47,83.

Bilo je ovo treće Amelovo učešće u Madridu. Najbolji bh. atletičar je u prva dva nastupa isto toliko puta pobjedio. Bilo je to 2015. (kada je postao najbrži čovjek Evrope) i 2016. godine.

Najbolji bh. atletičar se nakon utrke oglasio na Facebook profilu.

– Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan! Konkurencija je izuzetno jaka u svijetu atletike gdje svi jurišaju prema što boljim rezultatima i plasmanima na velikim mitinzima.

Večeras nije bila moja noć, iako sam čvrsto vjerovao da će biti, da će stvari krenuti da se redaju po planu. Istina je da sam trenirao jako u posljednjem periodu, morao sam jer i dalje me očekuje dosta trka do kraja sezone. Osjećao sam taj umor u nogama, pogotovu posljednih 200m.

Ono što me uvijek izdvajalo od drugih je moje stpljenje koje me nikad nije izdalo. Kada sam bio među najboljima bio sam strpljiv, kada stvari nisu išle po planu još više sam vjerovao u stpljenje i čvrstu vjeru u novi bolji dan.

Tačno je ostalo mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u atletici, nema izgovora, mora se nastaviti raditi i vratiti se tamo gdje mi je i mjesto, ako Bog da!

Hvala vam na velikoj ljubavi i podršci koju mi pružate pogotovu u ovim, ponekad težim, trenucima – poručio je Tuka.

 

Podijeli ovaj članak